Még egy gyors carbonara receptet is könnyedén feldobhatunk a nyár egyik sztár alapanyagával, a cukkinivel. Ehhez elég csak lepirítani, a szószhoz turmixolni és kész is a krémes lágy, zöld mártás.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Másfél cukkinit apró kockára vágunk, a maradékot felkarikázzuk.
2. lépés
10 perc
A karikázott zöldségek mindkét oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd félretesszük.
3. lépés
10 perc
Ugyanebben a serpenyőben kissé megpirítjuk a felaprított fokhagymát, majd rádobjuk a kockázott cukkinit és addig pirítjuk, amíg teljesen meg nem puhul.
4. lépés
6 perc
A tésztát forró vízben megfőzzük.
5. lépés
5 perc
A MAGGI alapot a tejjel és a kockázott cukkinikkel együtt alaposan összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a serpenyőbe, néhány perc alatt sűrűre főzzük és összekeverjük a kifőtt tésztával.
6. lépés
5 perc
Hozzákeverjük a reszelt parmezán felét is és friss bazsalikommal, a félretett cukkinikarikákkal és sajttal megszórva tálaljuk.